Hasło reklamowe Beczkolandii
Moderator: Tomek
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 3.0diesel
Re: Hasło reklamowe Beczkolandii
moja księżniczka rozumie mnie zawsze za to żona nie koniecznie mówi się i mówi nie dociera 

- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Ograniczyłbym się do logotypu Beczkolandia i tekstu w stylu "Beczkolandia - najlepszy klub miłośników Mercedesa W123" lub coś w tym rodzaju.yetitom pisze:Ja jestem za starym logiem beczkolandii - pamiętam na starym forum miały być nawet z tego naklejki, ale użytkownika matej1985 już chyba z nami nie ma, a on miał do nich dostęp. A co do tekstu to najlepszy jest ten z podpisu Tytana: Stary mercedes zrozumie Cię lepiej niż niejedna kobieta. I tak bym to zostawił. Na początek może być, potem może coś wymyślimyMoże jeszcze dodać do tego, że mercedes w123, ale jak wolicie.
Bez "jarmarcznych" hasełek typu "bez gwiazdy nie ma jazdy" albo o kobietach, które rozumieją nas gorzej od Mercedesów (czy tam odwrotnie)

Niezależnie od tego, jak nam się takie tekściki mogą podobać "w internetach" (lub nie podobać), osobiście sobie na samochód takich hasełek naklejać nie chcę, to nie bazar w Terespolu w 1995 roku

Tyle mojej opinii.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- cichyPWR
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230E automat '78
Moim skromnym zdaniem, logo Beczkolandii jest marką samą w sobie, jest ogólnie rozpoznawalne wśród sympatyków MB, był nawet kiedyś pomysł zmiany, ale Kali się nie zgodził, ja również podtrzymuję to zdanie i nie zgadzam się...
Popieram też Rafako, że to nie jarmark i hasło nie powinno być oklepane, nie zapominajmy, że Mercedes to hiszpańskie imię żeńskie, oznaczające "łaskę". Takie imię nosiła urodzona w 1889 roku Mercédès Jellinek, córka austriackiego pioniera automobilizmu Emila Jellinka, który potem współpracował z Karlem Benzem, więc hasło, że Mercedes zrozumie Cię lepiej niż kobieta traci sens , sorry
Nasze hasło powinno być prosto z serca, prosto z serca Beczkoandii od Kalego.
Pisał on kiedyś:
"...misją Beczkolandi jest zrzeszanie sympatyków i użytkowników Mercedesa Model W123 oraz integracja ze środowiskiem Pasjonatów Starej Motoryzacji..."
To wg mnie najlepsze hasło, długie ale szczere i jeśli będę kiedyś posiadał na szybie naklejkę z logo Beczkolandii, to taki tekst pod spodem był by dla mnie powodem do dumy, a nie jakieś tam internetowe , nawet proboszcz mi zazdrości
Tyle ode mnie. Pozdrawiam
Popieram też Rafako, że to nie jarmark i hasło nie powinno być oklepane, nie zapominajmy, że Mercedes to hiszpańskie imię żeńskie, oznaczające "łaskę". Takie imię nosiła urodzona w 1889 roku Mercédès Jellinek, córka austriackiego pioniera automobilizmu Emila Jellinka, który potem współpracował z Karlem Benzem, więc hasło, że Mercedes zrozumie Cię lepiej niż kobieta traci sens , sorry
Nasze hasło powinno być prosto z serca, prosto z serca Beczkoandii od Kalego.
Pisał on kiedyś:
"...misją Beczkolandi jest zrzeszanie sympatyków i użytkowników Mercedesa Model W123 oraz integracja ze środowiskiem Pasjonatów Starej Motoryzacji..."
To wg mnie najlepsze hasło, długie ale szczere i jeśli będę kiedyś posiadał na szybie naklejkę z logo Beczkolandii, to taki tekst pod spodem był by dla mnie powodem do dumy, a nie jakieś tam internetowe , nawet proboszcz mi zazdrości

Tyle ode mnie. Pozdrawiam
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D
rozpocząłem prace nad kawałkiem dla naszego forum, ciężko szło gdyż troche chorowałem, i tak naprawdę to dopiero dziś zacząłem pisać, wybierać bit, itp. na dzień dzisiejszy kończe pierwszą zwrotką i bitem, pomyślałem że podziele sie z wami. a oto tekst i bit:
Beczkolandia to kraina naszych skarbów wiesz...
prowadząca przez historie firmy Mercedes Benz,
legendarny model znany wszędzie sto dwadzieścia trzy,
to przepiękny klekot diesla, i ten dźwięk benzyny,
gwiazda z przodu, wzrok przechodniów, i uczucia z nim związane,
beczkoladnia naszym forum, i tych ludzi zamiłowanie,
nasze merce wiesz, nie jeden milion na karku,
ale jechać nim szcześćdziesiąt to jak isć z panną po parku,
bo choć ma swoje lata, nie jedno pokolenie,
to właśnie zacni ludzie, dbają o ich istnienie,
to na asfaltach lśnienie, i piękna woń spalin,
zawsze nam towarzyszy gdzie bysmy nie przejeżdżali,
i mnóstwo serca zostawiane pod tą maską,
miliny planów nie pozwalające w nocy zasnąć,
nasze porady, i tematy obgadane,
na naszym forum Beczkoladia, zamieszczane...
bit:
http://www.youtube.com/watch?v=xmDSEQ_lJvc
Beczkolandia to kraina naszych skarbów wiesz...
prowadząca przez historie firmy Mercedes Benz,
legendarny model znany wszędzie sto dwadzieścia trzy,
to przepiękny klekot diesla, i ten dźwięk benzyny,
gwiazda z przodu, wzrok przechodniów, i uczucia z nim związane,
beczkoladnia naszym forum, i tych ludzi zamiłowanie,
nasze merce wiesz, nie jeden milion na karku,
ale jechać nim szcześćdziesiąt to jak isć z panną po parku,
bo choć ma swoje lata, nie jedno pokolenie,
to właśnie zacni ludzie, dbają o ich istnienie,
to na asfaltach lśnienie, i piękna woń spalin,
zawsze nam towarzyszy gdzie bysmy nie przejeżdżali,
i mnóstwo serca zostawiane pod tą maską,
miliny planów nie pozwalające w nocy zasnąć,
nasze porady, i tematy obgadane,
na naszym forum Beczkoladia, zamieszczane...
bit:
http://www.youtube.com/watch?v=xmDSEQ_lJvc
Ja mój krążownik, marki merc, 78 rok,
tylko ja, tylko on, a z głośników niski ton,
stara E klassa, z tym niczego nie porównasz,
to jak odnaleźć diament grzebjąc sie gów**ch
tylko ja, tylko on, a z głośników niski ton,
stara E klassa, z tym niczego nie porównasz,
to jak odnaleźć diament grzebjąc sie gów**ch
- cichyPWR
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230E automat '78
Dobre [FISTED HAND SIGN]
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą
Tak czytam i czytam wypowiedzi kolegów Rafko i cichyPWR i macie sporo racji. Teraz po przemyśleniu tego to faktycznie te moje teksty to trochę podlatują
Sądze ze macie racje dobrze by bylo stare logo beczkolandi i do tekstu coś w stylu co napisał Rafko tekst spokojny bez pompy taki nie obrażający nikogo.

-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.
Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Rzeczywiście to hasełko z kobietą traci sens jeśli pomyślimy o Mercedes - jako kobiecie
No ale tak już jest (może pod wpływem ostatniego czasu tak mi się te zdanie spodobało), że stary samochód zrozumie Cię lepiej - nie marudzi, za dużo nie gada (
), zawsze zrobi to co chcesz, a i humorków nie ma (przynajmniej w moim przypadku się jeszcze nie zdarzyło; w sumie to był jeden raz ale nie przy wszystkich także wstydu mi nie narobiła
wyobraźcie sobie taką sytuację wieczorem wracam do domu, idę spać, rano wstaję auto odpalam i chcę jechać i nagle biegi się straciły, patrzę pod auto a cięgno zmiany biegów sobie zwisa, opierając o ziemię).
Dobra, ale wracając do tematu to macie chłopaki rację - na naklejce by to nie pasowało. Najlepiej wymyślić coś bez obrażania nikogo (w sumie kobietom też może podobać się stary mercedes
). Tutaj pasuje ten tekst Kalego - to co wyszczególnił cichyPWR.

Dobra, ale wracając do tematu to macie chłopaki rację - na naklejce by to nie pasowało. Najlepiej wymyślić coś bez obrażania nikogo (w sumie kobietom też może podobać się stary mercedes

A jak z tą naklejką. Kolego kazios udało ci się znaleść naklejke. I jak bedzie z tekstem na beczkolandi? Ten co podsuną cichyPWR w słowach kalego? A no i jak bedzie z domeną?
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Na naklejkę mam za mały rozmiar grafiki ale pokombinuje. Domeną zajmę się w przyszłym tygodniu po urlopie będę mial więcej czasu. Gdzie ma sie znajdować na stronie hasło?
Bo strona bedzie miała taką same szafe graficzną jak jest teraz tak? Bo ja myśle ze moze pod tym napisem "Forum pasjonatów Mercedesa W123". Co wy na to? 

-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
Był: