Właśnie zabrałem się za zakładanie nowych listew grilla kupionych w Aso. Wszystko byłoby git, ale poziome sa za dlugie. Zestaw 7 szt.ma nr A1168880185. Wedlug wszelakich danych maja niby pasować...Chyba zostaje mi tylko skracanie. Uprzedzam więc wszystkich zainteresowanych zakupem.
Stare listwy były krótsze? Pamiętam, że gdy rozebrałem swój grill, to listwy (poza górnymi) okazały się dłuższe niż plastikowa kratka, ale po włożeniu tej kratki z listwami do ramy grilla nie ma to znaczenia, bo listwy wchodzą pod ramę.
Nowe mają ok. 38cm długości całkowitej, stare listwy są krótsze. Listwy faktycznie wchodzą pod ramkę, mają w tym celu jeden koniec lekko spłaszczony. Tak samo miały stare oryginały. Zdjęcie zostało trochę obcięte (tapatalk) i nie widać, że są znacznie dłuższe, uniemożliwia to założenie ramki.
Prawdopodobnie przewidziano, że mają pasować do kilku modeli, stąd ta długość.
6 listew poziomych to koszt 289zł brutto.Do tego dochodzi jeszcze jedna pionowa za 33zł brutto. I ta pionowa pasuje idealnie:)
Niestety nie ma w komplecie plastikowych kołków montażowych.
Dużo rzeczy w ASO trzeba obciąć, uszczelki szyberdachu, czy uszczelki rynienek też są dużo za duże. Niestety jak wspomniane wyżej, część elementów jest do kilku aut i trzeba dopasować