Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.
no chłopie,ja bym pierwsze pół roku kimał w tym aucie jest malina. a na tych springach to już rozp... czache. jak mi się gdzieś takie nawiną to biere. o całym połaczeniu z felgami się nawet nie będe wypowiadał bo sam mam takowe i czasem schodze do piwnicy se na nie popatrzeć
a jak te dekilki montowane? na zatrzask i od zewnątrz wciskane? i napisz coś więcej o dystansach. sam robiłeś czy gdzieś zamawiałeś? bo pewnie w moim przypadku to też będzie jedyny ratunek.
Dystanse z przodu bez centrowania, z tyłu mają centrowanie na fabryczny rozmiar. Ja kupiłem używane na allegro i do tego nowe śruby. Produkuje np firma ring z Krakowa, u nich też śruby brałem
Na olx ukraińskim kiedyś był pakiet cały (oczywiście repliki) za 1700zł (dokładka, 2 progi, tylna dokładka pod zderzakiem + spoiler na klapę). Gdyby Ci się udało coś w tym kierunku znaleźć to też bym taki pakiet jeden chciał )
kazios pisze:Poszukaj tematu Tadziora na mb.slask.pl spory pakiet ma w swoim 123
temat nie istnieje
Tomek pisze:Na olx ukraińskim kiedyś był pakiet cały (oczywiście repliki) za 1700zł (dokładka, 2 progi, tylna dokładka pod zderzakiem + spoiler na klapę). Gdyby Ci się udało coś w tym kierunku znaleźć to też bym taki pakiet jeden chciał )
To jest moja opcja, jak nie znajdę bliżej / taniej robią Rosjanie wierne repliki, ale 1700 to dokładki zderzaków z wysyłką, a progi osobno trzeba
Wiecie jak był mocowany ten pakiet AMG ? w auto świat classic opisują beczkę kombi z oryginalnym pakietem AMG i tam gość ma to na śrubach przykręcone ?
jak odkręcałem przednia dokładkę AMG na szrocie to była na takie małe śrubki w paru miejscach, ale było tez troche rzeźby, jak nity z boku, ale otwory na śrubki wyglądają na ori. Tak na boku to Ori pakiet jest z tworzywa którego nie da się pospawać.